sreda, 29. oktober 2014

Bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo spregledalo?

Kot smo poročali na blogu, smo se 21. 10. 2014, skupaj s predstavniki drugih kolesarskih organizacij in Kmetijsko gozdarske zbornice, sestali z Ministrstvom za okolje in prostor, Direktoratom za okolje. Danes smo prejeli še uradni zapisnik srečanja, ki smo ga objavili na spletni strani www.odprimopoti.si.

Dodatno pa nam je bil v vednost poslan še predlog Ministrstva za okolje in prostor, Direktorata za okolje, za ustanovitev medresorske delovne skupine za ureditev gorskokolesarske dejavnosti. Kar je sicer bil eden izmed sklepov zgoraj omenjenega srečanja.

Ministrstvo za okolje in prostor podajo žogo Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), kot resornemu pristojnemu ministrstvu za razvoj turizma, da prevzame skupaj z regionalnim razvojnimi agencijami pobudo za vodenje takšne skupine, ki naj bo sestavljena vsaj še iz predstavnikov ministrstev pristojnih za zdravstvo, šport, varstvo narave, prostor, kmetijstvo in gozdarstvo ter pravosodje v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, kar je tudi sicer bil predlog konzorcija odprimopoti.si

Do sedaj na MGRT, kot tudi na agenciji SPIRIT, niso imeli kaj dosti posluha za gorsko kolesarstvo. Morda pa bo tokrat le drugače. A dokler na MGRT ne bodo imeli novega šefa/šefinja, odziva verjetno ni pričakovati.

Peter Zajc,
predstavnik odprimopoti.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar