torek, 27. september 2016

S "peciklom" na vlak v Sloveniji? Pogosto nemogoče.

Foto: Slovenske železnice
Konzorcij odprimopoti.si se je pridružil iniciativni skupini, ki se je oblikovala na pobudo Slovenske kolesarske mreže. 

Inciativna skupina je danes na generalnega direktorja SŽ g. Dušana Mesa in direktorja SŽ - potniški promet naslovila odprto pismo z zahtevami kolesarjev in drugih potnikov s posebnimi potrebami ob pričakovanem nakupu novih potniških vlakovnih garnitur.

Pri nakupu novih vlakovnih potniških garnitur od Slovenskih železnici iniciativna skupina pričakuje, da bodo upoštevali njene predloge glede izboljšanih zmogljivosti in storitev za prevoz potnikov s kolesi in posebnimi potrebami.
 
Smo v trenutku, ko se lahko popravijo stare napake in se nameni somodalnosti in intermodalnosti vlaka in koles nov zagon - tako na poteh po vsakdanjih opravkih kot tudi v prostem času.

>>  Dopis s pobudo
>>  Predlog predelav
>>  Primeri dobrih praks

Iniciativno skupino sestavljajo Slovenska kolesarska mreža, Koalicija za trajnostno prometno politiko, GIS Pohodništvo in kolesarstvo, Center za uravnotežen razvoj podeželja Kranj, Svetovalni organ Gorenjska za razvoj kolesarstva, konzorcij odprimopoti.si, Center mobilnosti Maribor, Operativna inicativa za Bohinjsko progo, IPOP in Focus, društvo za sonaraven razvoj.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar